Print opties

Tortilla’s uit de oven

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 min Kooktijd: 20 min Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Calorieën Geen idee: Veel...?
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Een heerlijk gerecht wat zonder veel moeite te maken is. Tortilla's met vlees, kruidenroomkaas, salsa saus en geraspte kaas. 

Tortilla
  • 4 Tortilla's
  • ca 350 gram Schnitzel
  • 150 gram Spek
  • 150 gram Boursin kruiden (Je kunt ook een andere kiezen (paturain))
  • 1 potten Salsa saus
  • 100 gram Geraspte kaas
  • Hapjespan
  • Ovenschaal (Groot genoeg om 4 opgerolde tortilla's in te doen.)
Hoe maak je het?
  1. Oven

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Schnitzel en spek

    Snij de schnitzel en spek in kleine dunne reepjes. Doe een eetlepel olie of boter in een grote hapjespan of wok en bak het vlees aan tot dat de schnitzel verkleurt. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

  3. Boursin / kruidenroomkaas

    Als het vlees bakt voeg de Boursin of kruidenroomkaas toe. Meng dit met het vlees. Laat goed smelten en laat wat vocht verdampen. 

  4. Tortilla's rollen

    Leg nu de tortilla's op een schoon vlak (aanrecht of grote snijplank). Verdeel het vlees met Boursin gelijkmatig over de tortilla's. Rol deze daarna op en leg ze in de ovenschaal.

  5. Final touch

    Spreid de salsa saus over de tortilla's zodat ze goed bedekt zijn. Strooi daarna de geraspte kaas erover.

    Ipv Salsa saus kun je ook creme fresh nemen.  Je kunt hier bij rijst en/of sla serveren.
Keywords: Tortilla, kaas, salsa, roomkaas, spek